Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν υπογράφουμε δήλωση μετανοίας

Συζήτηση για τον αντικομμουνισμό, στο κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι, με ομιλήτρια την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα

«Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Με το σύνθημα αυτό, εκατοντάδες μέλη της ΚΝΕ υποδέχτηκαν χτες το απόγευμα την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην εκδήλωση που έγινε στο κάμπινγκ της Οργάνωσης στο Αχλάδι, με θέμα «αντικομμουνισμός και η επίθεση στο ΚΚΕ». Το πανό που δέσποζε στο χώρο έδινε το στίγμα: Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

«Ο αντικομμουνισμός, δηλαδή η επίθεση στο Κόμμα, που ξεκινά με διαστρέβλωση των θέσεων και φτάνει μέχρι την κρατική βία - τις δολοφονίες, που ξεκινά από το ψέμα και φτάνει στο ανώτατο επίπεδο, γεννήθηκε από τότε που άρχισε ο διαχωρισμός της εργατικής τάξης από τις άλλες τάξεις», σημείωσε εξαρχής η ομιλήτρια τονίζοντας ότι «92 χρόνια τον ζούμε», ενώ υπογράμμισε ότι «όταν το Κόμμα επεξεργαζόταν τη στρατηγική του και την τακτική του και σε δύσκολες στιγμές, έπαιρνε δύσκολες και σωστές αποφάσεις, τότε ο αντικομμουνισμός θέριευε. Οταν όμως γινόταν το αντίθετο, τότε μας "χάιδευε"».

Η Αλέκα Παπαρήγα στάθηκε ιδιαίτερα στην επίθεση που γίνεται αυτή την περίοδο στο Κόμμα για τα οικονομικά του. Οπως τόνισε, η επίθεση αυτή γίνεται και για το λόγο ότι μια σειρά από αντικομμουνιστικά επιχειρήματα, που κατά καιρούς χρησιμοποιούσε η άρχουσα τάξη, τα εξάντλησε η ίδια η ζωή. Και επισήμανε με αυτή την επίθεση θέλουν να πλήξουν το κύρος του Κόμματος στα μάτια του κόσμου.

Από τη χτεσινή συζήτηση στο κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι
Από τη χτεσινή συζήτηση στο κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι
«Από τα πρώτα του βήματα, ένα πράγμα είχε στο νου του το Κόμμα: Οτι πρέπει να αναπτύξει δραστηριότητες, ώστε να έχει οικονομικά βγαλμένα από το λαό, να έχει αυτοτέλεια και αυτοδυναμία από την πλουτοκρατία», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι τα οικονομικά του Κόμματος έχουν πλήρη διαφάνεια, αλλά δε θα δώσουμε λόγο ποια κομματικά μέλη ή ποιοι φίλοι ενισχύουν το Κόμμα. «Λογοδοτούμε στα μέλη μας, στα Σώματά μας, στο λαό. Ενα Κόμμα που συναλλάσσεται με την εξουσία δε μπορεί να κρυφτεί, θα φανεί στις αποφάσεις του», υπογράμμισε και είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υποχρεωμένοι και ως Κόμμα και ως άτομα να διαφυλάξουμε την επαναστατικότητα και την επιστημονικότητα της θεωρίας μας, τη διάθεση για θυσία και αυτοθυσία, και κυρίως την ανιδιοτέλειά μας». Και κατέληξε: «Θα βρουν τον μπελά τους. Αν νομίζουν ότι μας πιέζουν είναι γελασμένοι» για να συμπληρώσει μέσα σε χειροκροτήματα: «δεν υπογράφουμε δήλωση μετανοίας»!

Η συζήτηση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

  • Οι δραστηριότητες στο κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι της Εύβοιας συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο. Στο χώρο υπάρχει πλήρης υποδομή, ταβέρνα και μπαρ, και η συμβολική τιμή είναι 5 ευρώ. Σήμερα, Πέμπτη περιλαμβάνεται προβολή της ταινίας «ΤΣΕ». Αύριο, Παρασκευή, γλέντι με λαϊκή - ρεμπέτικη μουσική. Το Σάββατο 8 Αυγούστου, Βουτιές και αναχώρηση...

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ